SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

Boxul feminin renunță la cască: IBA adoptă o nouă regulă, similară cu cea masculină

Asociația Internațională de Box (IBA) introduce o nouă regulă în boxul feminin. Consiliului Director a hotărât să renunțe la casca de protecție în boxul feminin amator. Noua regulă a fost aprobată la recenta reuniune a Comitetului Executiv de la Soci și va intra în vigoare în luna iunie.

La fel ca și în cazul boxului masculin, această decizie va egaliza condițiile și va exista o perioadă de tranziție de trei luni, pentru a vedea cum se vor adapta toate părțile, boxeri, antrenori, instructori etc., la noile reguli. Decizia face parte din cele mai recente modificări ale Regulamentului tehnic și de competiție al IBA. Printre acestea se numără modificări privind naționalitatea și eligibilitatea boxerilor, informează Mediafax.

Regula privind cascheta a suferit mai multe modificări în ultimele decenii. În 1982, pentru Jocurile Olimpice din 1984, a fost aprobată regula conform căreia boxerii trebuie să poarte apărători de cap.

Cu toate acestea, în 2016, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a decis să elimine căștile la categoriile masculine. Cu toate acestea, căștile au continuat să fie folosite la categoriile feminine și de tineret.

După mai multe studii de profil, experții au fost de acord că leziunile grave provocate de impact se produceau în zonele neprotejate de căști. Drept urmare, regula a fost ridicată pentru boxerii bărbați în 2016. Acum, IBA a votat pentru aprobarea eliminării căștilor în boxul feminin. A fost stabilită o perioadă de probă de trei luni.

IBA a votat, de asemenea, să primească Confederația braziliană de box ca nou membru provizoriu începând cu martie 2024. Federația Cehă de Box a aderat recent la IBA. IBA continuă să se extindă și să ajungă la numărul maxim de federații naționale.

Departamentul său de relații internaționale lucrează pentru a crea oportunități pentru sportivii din țările în care federațiile naționale au ales să părăsească IBA și să se alăture World Boxing, organizația paralelă, recent înființată.

Alte modificări aduse regulilor tehnice și de competiție ale IBA includ: Ofițerii, odată certificați, vor fi direct afiliați la IBA, asigurându-le eligibilitatea de a oficia în competițiile IBA, indiferent de statutul de membru al federației lor naționale.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button