FOTBALULTIMELE ȘTIRI

Radu Neguț participă la Cursul de Director Sportiv organizat de FRF

Radu Neguț, alături de nume mari din fotbalul românesc, precum Viorel Moldovan, Cosmin Moți, Daniel Niculae și Claudiu Keșeru, participă la Cursul de Director Sportiv organizat de Federația Română de Fotbal (FRF) prin Academia Națională de Fotbal.

Va fi un program intensiv, de aproximativ un an, structurat în nouă module de lucru (cinci module în format fizic – de câte trei zile – și patru în format online), și va avea loc în perioada 19 martie – 28 noiembrie 2024. Formarea va fi organizată și în 2025, și în 2026, conform frf.ro.

Prima sesiune de cursuri va avea loc în perioada 19-21 martie. Temele studiate în cadrul cursului vor include atât noțiuni introductive despre rolul și responsabilitățile directorului sportiv, dar și aspecte care țin de management, leadership, viziune fotbalistică și date, inovare și tehnologie.

Prima ediție a cursului este dedicată celor 16 cluburi din Liga 1, deoarece din sezonul 2025-2026 intră în vigoare modificarea din regulamentul de licențiere care specifică obligativitatea acestui rol în organigrama acestor cluburi.

Echipele din Liga 1 trebuie să trimită câte un reprezentant la această formare, iar alte 4 locuri sunt dedicate cluburilor din Liga 2. În cazul în care un club promovează din Liga 2 în Liga 1 fără a avea în organigramă un absolvent al acestui curs, clubul primește o dispensă de un an dacă înscrie Directorul Sportiv la ediția din 2025. Fiecare club poate trimite maximum un reprezentant la această formare.

Pentru a sprijini tranziția în carieră a jucătorilor români, 5 locuri sunt dedicate în mod special la acest curs pentru foștii internaționali care vor să activeze în rolul de Director Sportiv.

Lista cursanților admiși: Marius Bilașco (CFR Cluj), Hadnagy Attila (Sepsi OSK), Zoltan Iașko (Farul Constanța), Ionuț Luțu (FCSB), Gabriel Giurgiu (Universitatea Cluj), Paul Pintilie (Petrolul), Cristian Sîrghi (Oțelul Galați), Radu Neguț (AFC Hermannstadt), Florin Costea (FCU 1948 Craiova), Daniel Șchiopu (FC Botoșani), Cosmin Mihălescu (SC Dinamo 1948), Florin Cernat (FC Voluntari), Silviu Bogdan (Universitatea Craiova), Mugurel Cornățeanu (Politehnica Iași), Decebal Grădinariu (UTA), Sorin Boiangiu (Rapid), Daniel Mahu Moisii (Ceahlăul Piatra Neamț), Marian Nohai (Unirea Slobozia), Cseke Szilard (Csikszereda), Alexandru Băcanu (FC Buzău), Claudiu Keșeru (fost internațional), Gabriel Tamaș (fost internațional), Viorel Moldovan (fost internațional), Cosmin Moți (fost internațional) și Daniel Niculae (fost internațional).

Pentru a sprijini tranziția în carieră a jucătorilor români, 5 locuri sunt dedicate în mod special la acest curs pentru foștii internaționali care vor să activeze în rolul de Director Sportiv.

Partenerul din zona de educație este compania belgiană Double Pass care are o experiență globală în ultimii 20 de ani cu peste 1.000 de cluburi, dar și federații sau ligi profesioniste din Belgia, Germania, Danemarca, Japonia, Scoția, SUA sau Anglia. De asemenea, compania a fost partenerul FIFA în 2020 pentru Talent Development Programme.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button