SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

Atleții români strălucesc la Cupa Europeană de aruncări

Atleţii români Bianca Ghelber (ciocan) şi Alexandru Novac (suliţă) au cucerit medalii de argint, duminică, la Cupa Europeană de aruncări de la Leiria (Portugalia).

În proba feminină de aruncare a ciocanului, Bianca Florentina Ghelber a obţinut argintul, cu 71,66 metri. Aurul a fost câştigat de daneza Katrine Koch Jacobsen, cu 71,95 metri, în timp ce pe treapta a treia a podiumului s-a clasat italianca Sara Fantini, cu 7,58 metri, scrie Agerpres.

La aruncarea suliţei, Alexandru Mihăiţă Novac a ocupat locul al doilea, cu 80,73 metri, devansat de ucraineanul Artur Felfner, 81,89 metri. Podiumul a fost completat de grecul Ioannis Kyriazis, cu 80,52 metri.

Vlad Alexandru Turcu a cucerit bronzul la aruncarea suliţei, categoria Under-23, cu 74,51 metri. Primele două locuri au fost ocupate de italianul Giovanni Frattini, cu 76,21 metri, şi de turcul Muhammet Hanifi Zengin, cu 76,15 metri.

Rareş Andrei Toader a fost aproape de podium, clasându-se al patrulea în finala probei de aruncare a greutăţii, cu 20,43 metri, devansat de italianul Zane Weir, 21,55 metri, britanicul Scott Lincoln, 20,98 metri, şi de bosniacul Mesud Pezer, 20,58 metri.

Sâmbătă, Alin Alexandru Firfirică a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a discului.

În clasamentul pe medalii, România a ocupat locul al cincilea, cu una de aur, două de argint şi una de bronz, după Ucraina (2-1-0), Italia (2-0-3), Polonia (2-0-0) şi Germania (1-4-1).

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button