FOTBALULTIMELE ȘTIRI

ACS Mediaș primește o finanțare importantă din partea Consiliului Local. Obiectivul, promovarea în Liga 2

ACS Mediaș este una dintre echipele-revelație din acest sezon al Ligii 3. Aceasta a promovat vara trecută din Liga 4 și se află în cursa pentru promovarea în Liga 2 în stagiunea 2023-2024. La începutul play-off-ului, ocupă locul 2 în Seria 9, la șase puncte distanță de liderul Gloria Bistriţa Năsăud, scrie Liga2.

Pentru anul 2024, ACS Mediaș se bucură de un buget important, urmând să primească o sumă semnificativă de bani din partea Consiliului Local Mediaș. Echipa a fost înscrisă pe “Lista programelor sportive finanțate de la bugetul local al Municipiului Mediaș pentru structuri sportive de drept public și privat”. Inițial, clubul a solicitat o sumă de 2.375 milioane de lei (aproximativ 480.000 de euro), dar autoritățile locale au propus o sumă mai mică, de 2.1 milioane de lei (aproximativ 422.000 de euro). Bugetul total al programelor sportive este de 2.5 milioane de lei, iar propunerea a fost trimisă spre adoptare cu un procent semnificativ pentru echipa din Liga 3, deși pe listă se mai regăsesc trei cluburi locale.

Alături de ACS Mediaș, Clubul Sportiv Școlar Mediaș și Clubul Sportiv Ippon Mediaș se află și ele pe lista pentru finanțare, cu sume de 140.000 de lei fiecare. Cel mai mic buget propus este pentru Clubul Sportiv Sparta Mediaș, de 120.000 de lei.

Pe plan sportiv, ACS Mediaș ocupă locul 2 în Seria 9 din Liga 3, acumulând 34 de puncte în cele 18 meciuri disputate în întrecerea regulată. Echipa a înregistrat 10 victorii, patru egaluri și patru înfrângeri, având un golaveraj de 22 goluri marcate și 12 primite. Deși are al treilea cel mai slab atac în serie, este cea mai bună echipă la capitolul apărare.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button