SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

Arbitrul Dan Ardelean va oficia la Jocurile Olimpice de la Paris: ”Un vis împlinit”

Dan Ardelean a fost selectat să facă parte din echipa de arbitri pentru probele de înot la Jocurile Olimpice de la Paris, eveniment anunțat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În vârstă de 44 de ani, Dan Ardelean este membru al Biroului Federal al acestei federații și este recunoscut drept unul dintre cei mai respectați arbitri din țară.

Experiența sa în arbitrajul național datează din 2019, iar doi ani mai târziu și-a extins cariera la nivel internațional. Printre competițiile majore la care a fost prezent ca arbitru se numără Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta (2022), Campionatele Europene de seniori de la Budapesta (2021), Kazan (2021) și Roma (2022), precum și Campionatele Europene de juniori de la Roma (2021), Otopeni (2022) și Belgrad (2023), alături de Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Maribor (2023).

Dan Ardelean a fost, de asemenea, implicat în organizarea Campionatului European de înot în bazin scurt, desfășurat în decembrie 2023 la Complexul Sportiv de Natație din Otopeni, în colaborare cu European Aquatics.

„Este o mare onoare și un vis împlinit”, a mărturisit Dan Ardelean.

Probele de înot la Jocurile Olimpice de la Paris sunt programate în perioada 27 iulie – 4 august, la bazinul din La Defence Arena.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button