Gimnaștii români, pregătiți pentru Campionatele Europene de la Rimini

Sportivii români se pregătesc să participe la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Rimini, Italia, care vor avea loc în perioada 24 – 28 aprilie pentru competiția masculină și 2 – 5 mai pentru cea feminină, conform anunțului făcut de Agenția Națională pentru Sport (ANS) în cursul zilei de luni.

Potrivit ANS, sportivii Andrei Muntean, Nicholas Țarcă, Răzvan Marc, Roland Modoianu, Emilian Neagu și Nicolae Bera au plecat deja către Italia. Aceștia, antrenați de Marius Berbecar, Marius Urzică și Remus Jivan, vor reprezenta România în competiția seniorilor, care se va desfășura în perioada 24-28 aprilie.

România va începe competiția în prima subdiviziune, alături de reprezentanții Norvegiei, Suediei, Belgiei, Islandei, Olandei, Ungariei și Sloveniei, începând competiția la aparatul de cal cu mânere.

În competiția juniorilor, România va fi reprezentată de David Puicea, Sebastian Torcică și Alexandru Ionescu, care vor concura în calificările de pe 25 aprilie, în prima subdiviziune, alături de reprezentanții Israelului, Sloveniei, Ungariei, Albaniei și Irlandei. Ei sunt însoțiți de antrenorii Ștefan Gal și Monica Marton, precum și de arbitrul Ioan Balint.

„Peste 300 de gimnaști (seniori și juniori) din 38 de țări vor fi prezenți la Rimini în perioada 24-28 aprilie. Sportivul cel mai bine clasat la individual, dintre cei care nu sunt calificați la Jocurile Olimpice, va obține biletul pentru Paris”, a transmis ANS.

La competiția feminină, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Maria Ceplinschi vor concura în perioada 2-5 mai. Rezervele sunt Amalia Puflea și Andreea Preda.

Componența echipei României a fost stabilită pe baza criteriilor de selecție, având în vedere rezultatele obținute la două competiții desfășurate la Timișoara și Izvorani, au precizat reprezentanții Agenției.

La nivelul junioarelor, pentru România vor concura Anamaria Mihăescu, Adelina Ionescu, Ariana Cotu, Nelli Papana și Alexia Blănaru, având rezerve pe Iris Iordache și Daria Tănasă.

Exit mobile version