ALTE SPORTURI

Rășinari dă PLAY Primăverii cu un weekend plin de mișcare și cultură

Într-un cadru pitoresc, la Rășinari, se desfășoară un eveniment ce își propune să promoveze mișcarea și cultura în natură, sub sloganul ‘Dăm PLAY Primăverii’. Întreaga comunitate și cei dornici de aventură sunt invitați să participe la o serie de activități fascinante.

Sâmbătă, pe 27 aprilie, începând cu ora 09:00, alături de ghizi profesioniști și în parteneriat cu programul Anii Drumeției, se vor desfășura tururi ghidate cu tematici diverse. De la ‘Urme pe Play’ cu Ionel, începând cu ora 09:00, până la ‘Planeta Rășinari’ cu Claudia Pac la ora 10:00, sau chiar o sesiune de ‘Forest bathing’ cu Adela Dadu la ora 11:00.

În paralel, va avea loc un Mic târg cu produse artizanale, organizat în parteneriat cu conceptul dinMărginime, inițiativă ce promovează și valorifică produsele și brandurile locale.

Seara, de la ora 15:00, spectatorii sunt invitați să se bucure de o piesă de teatru inspirată din scrierile lui Emil Cioran, pusă în scenă chiar pe Coasta Boacii, dealul privit de la fereastra casei lui.

De la ora 17:00, momentul magic începe cu un concert de handpan și chitară clasică, pe dealul recent amenajat ca punct de belvedere, deasupra satului. Acest loc a fost conceput, creat și implementat de artistul Ștefan Crețu și arhitecta Cristina Nedelea.

Seara se încheie cu un concert marca Crocodile Paradox, începând de la ora 20:00 în centrul comunei Rășinari.

Duminica aduce în prim-plan programul sportiv, cu 6 curse de alergare montană, distanțele variind între 4 km și 57 km, inclusiv curse dedicate copiilor.

Participanții vor fi răsplătiți cu surprize autentice, premii, trofee și medalii din lemn masiv, concepute artistic împreună cu un producător local. Totodată, se va putea savura un brunch cu produse de sezon oferite de locuitorii din Rășinari.

Proiectul ‘Urme Pe Play’ este finanțat de Primăria Rășinari și beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Sibiu, prin agenda sportivă. Un weekend plin de activități captivante și natură în toată splendoarea sa vă așteaptă la Rășinari!”

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button