ALTE SPORTURI

Sumă record la Roland Garros 2024. Premii în valoare de peste 50 milioane de euro

Odată cu confirmarea listelor de înscriere pentru ediția 2024 a Openului Franței de la Roland Garros, atenția se îndreaptă către premiile în bani și repartizarea punctelor. După ce în 2023 cuantumul premiilor a revenit la nivelul de dinainte de COVID, în 2024 se anunță o sumă record.

Premiile în bani și defalcarea punctelor au fost anunțate de organizatorii celui de al doilea Grand Slam al anului care va avea loc între 26 mai și 9 iunie. Anul acesta va doar prima din cele două vizite la Roland Garros din acest sezon. La cea de-a doua, jucătorii vor trece de la reprezentarea individuală la cea a țării lor. Jocurile Olimpice din 2024 vor avea loc la Paris, iar terenurile de la Roland Garros au fost alese în mod natural ca loc de desfășurare.

Ca întotdeauna în ultimii ani, ATP și WTA oferă sume egale în ceea ce privește premiile în bani, 2.400.000 de euro fiind oferiți câștigătorilor în 2024.

1.200.000 de euro vor merge la cel de-al doilea clasat și se ajunge până la 73.000 de euro în cazul unei înfrângeri în primul tur. Acesta este un maxim istoric pentru 2024 de 53.478.000 de euro.

Vor beneficia de premii consistente chiar și jucătorii din faza calificărilor, între 20.000 pentru primul tur și 41.000 pentru turul 3.

Iga Swiatek și Novak Djokovic sunt campionii în exercițiu de această dată. Rafael Nadal va avea, probabil, ultima sa participare pe zgura parziană. Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev la masculin și Aryna Sabalenka, Elena Rybakina și Coco Gauff la feminin se vor număra printre ceilalți principali favoriți, care vor încerca să-i detroneze pe campioni.

Sursă: Mediafax

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button