FOTBALULTIMELE ȘTIRI

Corvinul Hunedoara câștigă finala Cupei României la Sibiu

Cele două echipe s-au tatonat în primele 15 minute de joc, fără a crea ocazii de a înscrie. Primul semnal a fost dat de Oțelul prin Bodișteanu, al cărui voleu din interiorul careului, după o centrare de la Maciel din flancul drept, a fost respins de apărarea hunedoreană.

Alexandru Neacșa, experimentatul mijlocaș de la Corvinul, l-a lansat în adâncime pe Marius Coman, dar atacantul hunedorenilor nu a reușit să controleze balonul, deși se afla într-o poziție favorabilă.

La mijlocul primei reprize, o lovitură liberă obținută de Maciel a dus la deschiderea scorului. Sârbul Rusevic a înscris superb din fază fixă, plasând balonul în vinclul porții lui Lefter.

Cu 6 minute înainte de pauză, Corvinul a egalat prin Marius Coman, care a ajuns la reușita cu numărul 6 în acest sezon din Cupă. Atacantul a profitat de o respingere a lui Miguel Silva și l-a învins pe Pap.

Partea secundă a fost energică pentru ambele echipe. Lupu a fost blocat după o pătrundere periculoasă în careul gălățenilor, iar Lefter a avut emoții la o lovitură de cap trimisă de Bodișteanu, mingea trecând aproape de stâlpul drept al porții hunedorenilor.

Gălățenii au pus probleme prin Cisotti, al cărui șut din interiorul careului a fost salvat de Lefter.

În scurt timp, arbitrul Marcel Bîrsan a dictat penalty pentru Oțelul, la o fază în care Bodișteanu a căzut în careu după o intervenție a lui Neacșa.

Sârbul Rusevic a punctat cu emoții din 11 metri – portarul Lefter ghicind colțul – și a adus echipa lui Dorinel Munteanu din nou în avantaj.

Tănasă putea face 3-1 la o fază în care apărarea Corvinului a fost luată prin surprindere. După o centrare din flancul drept și o deviere la prima bară a lui Maciel, înlocuitorul lui Bodișteanu a trimis în plasa laterală exterioară.

La cealaltă poartă, Eduard Pap a intervenit la o lovitură de cap trimisă de Antonio Manolache, în urma unei faze fixe executată de Neacșa.

Fundașul central s-a revanșat la câteva minute distanță. Cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar, Manolache l-a învins pe Pap cu un șut din 16 metri.

În cele 9 minute de prelungiri, Corvinul a dat mari emoții în ultima treime, în ciuda faptului că antrenorul Florin Maxim a efectuat doar două modificări pe parcursul celor 90 de minute, una dintre ele fiind în regim de urgență după ce Viorel Lică a suferit o accidentare.

Partida a continuat în prelungiri, unde Lameira a semnat prima ocazie pentru gălățeni după o centrare de la Cisotti.

În actul secund al prelungirilor, Hrezdac a avut o situație similară cu cea a lui Lameira. Lovitura sa de cap nu a fost convingătoare, iar mingea s-a dus paralel cu ținta.

Rezultatul de 2-2 s-a menținut și pe parcursul prelungirilor, astfel încât partida s-a îndreptat către loviturile de departajare.

Marius Coman, primul executant al Hunedoarei, a fost blocat de Eduard Pap, gălățenii pornind cu avantaj după transformarea lui Cisotti.

Corvinul a restabilit egalitatea, Lefter blocându-l pe Gaitan, urmând ca Antonio Manolache să puncteze și el de la punctul cu var.

Lefter s-a remarcat din nou, respingând și în fața lui Lameira.

Bradu a dus Corvinul în avantaj la loviturile de departajare, în vreme ce Ghiocel a ratat pentru Oțelul.

Eduard Pap a salvat apoi lovitura lui Pîrvulescu, fotbalistul Corvinului având șansa de a aduce trofeul la Hunedoara.

Miguel Silva, al cincilea executant, a transformat pentru Oțelul.

În cele din urmă, Herghelegiu a marcat lovitura decisivă care a adus Cupa României pentru prima dată la Hunedoara.

Sursă: Flashscore

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button