FOTBALULTIMELE ȘTIRI

Medieșeanul Cristian Pustai a plecat de la Ceahlăul Piatra Neamț. Clubul: ”A construit o echipă puternică”

Ceahlăul a primit o veste grea în urma deciziei antrenorului său, Cristian Pustai, de a părăsi clubul. Pustai, sub îndrumarea căruia echipa a obținut promovarea în Liga 2 și s-a menținut confortabil în acest eșalon, a hotărât să își încheie colaborarea.

În urma unei discuții avute vineri seara cu finanțatorul clubului, Anton Măzărianu, Pustai a simțit că lucrurile nu vor evolua în direcția dorită în sezonul următor și a luat decizia de a se retrage.

Deși mai avea un an de contract cu Ceahlăul, Pustai a optat pentru rezilierea amiabilă a acestuia, conform informațiilor furnizate de club. Antrenorul în vârstă de 59 de ani a luat această hotărâre la doar o zi după ce jucătorii au plecat în vacanță, după discuțiile avute cu oficialii clubului.

Anunțul despărțirii a fost făcut de club pe pagina sa oficială de Facebook, unde nemțenii i-au transmis mulțumiri lui Pustai pentru contribuția adusă în cele aproape două sezoane petrecute sub Pietricică.

“Jos pălăria, Cristian Pustai! Antrenorul Cristian Pustai și CSM Ceahlăul Piatra Neamț au ajuns la concluzia că este timpul să meargă pe căi separate. Astăzi, 18 mai 2024, s-a decis rezilierea pe cale amiabilă a contractului dintre cele două părți. Înțelegerea mai era valabilă până în vara anului 2025.A fost un an și jumătate excepțional alături de Cristian Pustai. Povestea noastră a început în 12 noiembrie 2022. Atunci a fost primul joc al galben-negrilor cu Cristian Pustai ca ”principal”. A fost 4-1 cu Darabani urmat de un 1-1 în deplasare cu Șomuz Fălticeni și de șocul cu CSM Bacău, 3-5, la Piatra Neamț. Încheind cu victorie anul 2022, scor 2-1 cu Știința Miroslava, Cristian Pustai și-a călcat pe promisiune și a rămas la CSM Ceahlăul. Spusese că pleacă dacă nu ia măcar 10 puncte în jocurile amintite mai sus. În primăvară, ai noștri au debutat în 2023 cu un insucces (1-2) la Suceava. ”NU MAI PIERDEM NICI UN MECI” a afirmat atunci tehnicianul într-un cerc restrâns. Și a condus magistral CSM Ceahlăul spre semifinalele barajului de promovare în Liga 2.

A crezut când puțini credeau, a construit o echipă puternică și a făcut din CSM Ceahlăul singura echipă pornită de pe locul 4 în play-off-ul Ligii 3 care a promovat în ”B”. Suntem singurii care au reușit asta de când s-a trecut la noul format al ”C”-ului. A crezut, a muncit, s-a potrivit cu grupul găsit la Piatra Neamț și a dus echipa unde este astăzi. A discutat cu cei din jurul său, le-a ascultat părerea, a gândit fiecare meci, a avut și șansă, dar și inspirație, însă a făcut din CSM Ceahlăul o echipă redutabilă și de temut.

Experiența lui Cristian Pustai a făcut diferența în favoarea noastră. Valoarea sa a făcut diferența în favoarea noastră. De asemenea, implicarea 100% și dorința de a crea o echipă puternică.  Ne vor rămâne în suflet victoriile cu CSM Bacău și Bucovina Rădăuți și remizele din jocurile cu Foresta. Toate în play-off. Ne va rămâne în minte acea victorie splendidă de la Metalul Buzău, dar mai ales finala barajului de promovare. Dând încredere echipei și dând elan tuturor celor din jurul său, a fost persoana care a făcut CSM Ceahlăul să aducă 10.000 de suporteri la finală. Iar rezultatul a rămas în istoria clubului nostru.

Cristian Pustai a făcut din CSM Ceahlăul echipa cu cel mai frumos fotbal practicat în Liga 2 în sezonul 2023-2024. Nou-promovata a fost o echipă dificil de manevrat și dificil de păcălit fiindcă a avut pe margine și o echipă tehnică sudată și axată spre a găsi mereu soluții. Am fost la un pas de play-off-ul Ligii 2, dar nu a fost să fie. MULȚUMIM, CRISTIAN PUSTAI!”, a anunțat clubul nemțean, citează Liga2.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button