FOTBALULTIMELE ȘTIRI

Viitorul incert al lui Alexandru Roșca, portarul care a impresionat la CSC Șelimbăr în Liga 2

Până în prezent, antrenorul echipei UTA, Mircea Rednic, nu a stabilit definitiv portarii cu care va aborda sezonul 2024-2025 de SuperLigă. Există speculații privind renunțarea la serviciile ucraineanului Danylo Kucher, iar pentru Florin Iacob există discuții, dar fără un rezultat concret, anunță Liga2.

În acest context, UTA ar putea să se orienteze și către portarii tineri. Denis Lungu Bocean (21 de ani) a fost parte a echipei în sezonul recent încheiat, în timp ce Cristian Blaga (20 de ani) și Alexandru Roșca (20 de ani) au fost împrumutați la Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr, respectiv, pentru a juca în Liga 2.

Alexandru Roșca, dorit definitiv de CSC Șelimbăr

Alexandru Roșca a avut un sezon excelent la CSC Șelimbăr, în special în sezonul regulat al Ligii 2. A încasat doar 9 goluri în 18 partide, contribuind la a doua cea mai bună defensivă înainte de play-off. În play-off, echipa sibiană a încasat 12 goluri, jucând fără miză în cele 10 partide.

Roșca este dorit definitiv de CSC Șelimbăr, echipa dorind să activeze clauza de cumpărare din contractul său de împrumut cu UTA. Însă tânărul portar este nehotărât și așteaptă să vadă ce planuri are UTA cu el.

„Știu că cei de la Șelimbăr vor să mă cumpere, dar nu știu cât e suma. Trebuie să-mi dau acordul și sunt încă nehotărât. Probabil voi mai aștepta o săptămână-două până să accept transferul definitiv la Șelimbăr, deoarece vreau să văd ce planuri are UTA cu mine. Vreau să joc sau cel puțin să simt că am șansa să joc. Îmi doresc să rămân la UTA, visul meu este să apăr în Liga 1, dar nu știu câtă nevoie e de mine. Nimeni nu mi-a comunicat nimic până acum. Mă întorc fără probleme la Șelimbăr, mă simt apreciat acolo și simt că pot avea un sezon cel puțin la fel de bun ca acesta,” a declarat Roșca.

Detalii contractuale și planuri de viitor

Conform informațiilor Liga2.ro, CSC Șelimbăr trebuie să plătească 20 de mii de euro plus TVA pentru a-l achiziționa pe Roșca. De la UTA, Roșca a mai ținut legătura doar cu antrenorul de portari, Dan Țapoș, dar nu a primit informații concrete despre viitorul său la club.

Roșca, care are patru convocări la echipa națională U21, nu a debutat încă în meciuri oficiale. „M-am bucurat de cele patru convocări la tineret, nu e puțin lucru să ajungi acolo. Concurența e mare la națională, dar voi face tot posibilul să-mi conving antrenorii că merit să joc, prin evoluții constante în sezonul următor, indiferent de eșalon,” a completat el.

Pe numele său complet Alexandru Vasile Roșca Ailiesei, tânărul portar a evoluat în 28 din cele 29 de meciuri disputate de CSC Șelimbăr în acest sezon de Liga 2. El a fost în lotul primei echipe UTA de trei ori în sezonul 2021-2022, fără să fie utilizat în SuperLigă, iar în ianuarie 2023 a fost cedat la clubul sibian din Liga 2.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button