DeclarațiiULTIMELE ȘTIRI

Atleta Daniela Cîrlan s-a alăturat campaniei Antifumat – ”Este important să ne implicat cât mai mult”

Elevii și studenții din județul Sibiu sunt așteptați să participe la conferința „Fără dependențe”, organizată în cadrul celei de-a VII-a ediții a campaniei antifumat, derulată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Scopul campaniei este de conștientizare a populației cu privire la consecințele negative pe care fumatul le are asupra sănătății.

Mesajul campaniei din acest an este „Fără dependențe!”. În acest sens, vor fi organizate atât conferințe, găzduite de Sala Transilvania din Sibiu, cât și sesiuni de efectuare a unor spirometrii gratuite. Conferința adresată tinerei generații va avea loc în data de 27 mai, între orele 11.00 – 13.00.

„Din nefericire, vapatul și fumatul au devenit o realitate a zilelor noastre, statisticile indicând faptul că până la vârsta de 17 ani aproximativ 35% dintre elevii de școală au încercat să fumeze. Motivele sunt diverse, de la dorința de a fi acceptați în cercul de prieteni, până la dorința de a-și afirma independența sau de a părea mai maturi și sofisticati. Consider că este important așadar să ne implicăm cât mai mult, fiecare dintre noi, pentru a conștientiza tânăra generație despre riscurile pe care aceste comportamente negative le au pentru sănătate”, susține atleta Daniela Cîrlan.

Conferința „Fără dependențe” este organizată în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sibiu (CJRAE) și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și Sălii Transilvania Sibiu.

 

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button