ALTE SPORTURIULTIMELE ȘTIRI

Cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu adună aproape 9000 de participanți la start

8953 de participanți – adulți, adolescenți și copii – se vor pune în mișcare la cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu și vor lăsa urme pentru 51 de cauze din comunitatea locală. MIS va avea loc în acest weekend, în 25 și 26 mai, iar pe parcursul traseelor, participanții vor fi încurajați de aproximativ 650 de voluntari.

În acest an, la cea de-a 13-a ediție, evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice. Pentru al 3-lea an consecutiv, Maratonul de la Sibiu se poziționează pe al doilea loc în rândul Maratoanelor din țară ca număr de alergători. În plus, ediția din acest an aduce la start cel mai mare număr de participanți – cu aproape 2400 mai mulți față de ediția din 2023. La cele 11 curse din cadrul evenimentului s-au înscris 6715 adulți și adolescenți și 2238 de copii, peste 250 alegând opțiunea „Aleargă peste tot” cu GLS. Având în Vedere numărul mare de participanți înscriși la ediția din acest an, pentru medalii s-au folosit nu mai puțin de 10 km de șnur.

În Piața Mare, dar și pe parcursul traseelor, participanții vor avea parte de nenumărate surprize. Mai multe momente artistice se vor desfășura pe traseele de alergare, iar unul dintre ele va avea loc în zona Valea Aurie, unde participanții vor asista la un moment muzical susținut de trupa locală Waves, pe o scenă într-un tir SAM Transport. Le mulțumim celor de la Asociația Play pentru suportul oferit și realizarea acestui moment deosebit.

Maratonul Internațional Sibiu 2024 este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, partenerul principal MultiversX precum și alți parteneri locali. Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Sportivă.

De-a lungul celor 12 ediții, prin intermediul maratonului s-au pus pe picioare în jur de 332 de proiecte diverse: construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educație arhitecturală, muzicală sau chiar civică, renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor – inclusiv din mediul rural, amenajarea de săli polisenzoriale, repararea unei sinagogi, echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale etc.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button