EURO 2024ULTIMELE ȘTIRI

Iordănescu anunță lotul final pentru EURO. 26 de jucători din cei 28 convocați vor merge în Germania

Selecționerul echipei naționale a României, Edward Iordănescu, a făcut câteva declarații importante într-un interviu acordat FRF TV înaintea meciurilor amicale cu Bulgaria și Liechtenstein. Acesta a subliniat că momentul experimentelor a trecut și că lotul de 26 de jucători pentru EURO 2024 va fi ales din cei 28 de fotbaliști convocați preliminar.

“În linii mari, numai din acești 28 vom alege, nu avem timp să experimentăm prea mult. Momentul experimentelor a trecut. Deci, în linii mari, de aici vom alege. Pot fi doar cazuri excepționale, în situația în care apar probleme medicale grave, dar sperăm să nu apară. Nu sunt nici multe soluții la îndemână, competițiile s-au încheiat în mare parte, jucătorii pleacă în vacanțe și nu mai sunt în procesul de pregătire. Așa că, în linii mari, din acest grup de 28 vom alege lotul. Lotul l-am alcătuit în ultimii doi ani și jumătate. A fost o selecție continuă, au fost multe filtre, multe analize și concluzii. Pentru mine a contat mult coeziunea grupului, omogenitatea și istoricul jucătorilor, mă refer la cei care au dus greul în campanie. Mi-am asumat și decizii mai puțin populare. Cu siguranță au fost și vor fi critici, dar mi le asum pe toate. Despre selecție se poate discuta mult, dar în final, responsabilitatea e a mea și a avut la bază analize și argumente solide”, a explicat antrenorul.

Iordănescu a subliniat că sunt și lucruri care îl îngrijorează, precum problemele medicale sau evoluțiile la cluburi ale anumitor jucători pe care și i-ar fi dorit în lot.

“Pregătim meciurile cu Bulgaria și Liechtenstein ca și cum am pregăti jocurile de la EURO. Ne pregătim de turneul final și vrem să fim foarte atenți și responsabili, să fim eficienți. Sunt ultimele corecții care se mai pot face. E o supărare a mea faptul că mi-aș fi dorit să stăm mai bine la numărul de minute jucate și aici mă refer la băieții din străinătate. Dar asta e situația, de aceea e important să le dăm minute acum să fim bine pregătiți și cu tonus de joc. Așa că sunt două teste importante pentru noi”, a afirmat tehnicianul.

Edward Iordănescu speră ca suporterii să vină în număr mare atât la aceste ultime două partide amicale, cât și la turneul final din Germania.

“Prezența fanilor la aceste ultime două meciuri este capitală. Mă bucur că deja am reușit să întoarcem fanii alături de echipa națională a României. Împreună cu ei, cu siguranță, avem altă putere. Eu îi rog pe suporterii echipei naționale să rămână alături de noi până la final. Indiferent ce se va întâmpla, pentru suporteri până la final. Împreună până la final”, a adăugat Iordănescu.

Echipa națională de fotbal a României va întâlni Bulgaria și Liechtenstein, pe 4 iunie (ora 21:30), respectiv 7 iunie (ora 21:00), ambele pe Stadionul Steaua din Capitală, în ultimele partide de verificare înaintea participării la EURO 2024.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button