SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

Zi de doliu în handbalul românesc. A murit Ștefan Birtalan

Ștefan Birtalan, dublu campion mondial și unul dintre cei mai mari handbaliști ai lumii, s-a stins din viață în această dimineață, la vârsta de 75 de ani. Birtalan era internat la Spitalul Fundeni de mai mult timp.

Fostul inter stânga, desemnat cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 și 1977, a avut o carieră impresionantă la Steaua București, unde a câștigat 12 titluri de campion și Cupa Campionilor Europeni în 1977. La echipa națională, Birtalan a jucat neîntrerupt timp de 14 ani, adunând 231 de meciuri și marcând 993 de goluri, fiind al treilea golgheter all-time al României.

După retragerea din activitatea sportivă, Birtalan a devenit antrenor la Steaua și la echipa națională, câștigând șase titluri de campion al României și trei Cupe ale României. A fost, de asemenea, conducător și membru în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal.

“Nu poate să moară așa repede un asemenea om. Un om și un handbalist incredibil. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat fostul său coleg, Vasile Stângă, plângând, citează Steaua București printr-o postare pe Facebook.

Ștefan Birtalan va rămâne în memoria iubitorilor de handbal drept “tunarul” Europei, handbalistul cu zâmbetul cald și vorba domoală de ardelean. Clubul Steaua transmite condoleanțe familiei îndurerate.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button