FOTBAL

Jucătorii de fotbal amenință FIFA cu greva din cauza programului supraaglomerat

Jucătorii de fotbal amenință cu greva din cauza suprasolicitării, FIFA avertizată de sindicatul profesioniștilor.

Asociația Fotbaliștilor Profesioniști (PFA) și Fifpro au avertizat FIFA că jucătorii sunt dispuși să intre în grevă din cauza suprasolicitării lor continue. Maheta Molango, președintele executiv al PFA, a declarat că jucătorii sunt epuizați și că PFA a cerut modificarea calendarului aglomerat al fotbalului, mai ales în contextul propunerii de a organiza o Cupă Mondială a Cluburilor cu 32 de echipe vara viitoare.

Molango a subliniat că mulți jucători sunt la limita lor și că unii au amenințat cu greva, exprimându-și nemulțumirea față de programul încărcat. FIFA a fost avertizată cu acțiuni în justiție, atât de către PFA, cât și de către Fifpro și Asociația Ligilor Mondiale, în legătură cu propunerile de extindere a competițiilor sale.

Un studiu recent a evidențiat nivelul ridicat de stres la care sunt supuși jucătorii, iar preocupările legate de sănătatea lor fizică și mentală au crescut. Președintele FIFA, Gianni Infantino, a abordat problema la un congres recent, argumentând că FIFA susține fotbalul la nivel global și că este important să se găsească un echilibru între competiții și bunăstarea jucătorilor.”

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button