FOTBALULTIMELE ȘTIRI

Corvinul Hunedoara va juca meciurile din Europa League la Sibiu

Stadionul “Michael Klein” din Hunedoara nu îndeplinește cerințele impuse de UEFA pentru meciurile din Europa League, anunță oficialii clubului. În urma acestui fapt, echipa va juca meciurile pe Stadionul Municipal din Sibiu, o arenă cu o capacitate de peste 12.000 de locuri.

Inițial, clubul a anunțat că va juca pe arena lui Sepsi din Sfântu Gheorghe, dar s-a răzgândit ulterior. Motivul principal pentru alegerea Sibiului este proximitatea față de Hunedoara, facilitând astfel deplasarea suporterilor.

Directorul sportiv al Corvinului Hunedoara, Anton Heleșteanu, a explicat că decizia a fost luată în urma dorinței comunității locale de a vedea echipa evoluând aproape de casă și deoarece pe Stadionul Municipal din Sibiu s-a obținut cea mai importantă performanță din istoria fotbalului hunedorean. De asemenea, a menționat sprijinul primit din partea autorităților locale din Sibiu și a Federației Române de Fotbal în obținerea licenței UEFA și în mutarea meciurilor.

Am făcut toate diligențele necesare pe lângă Federația Română de Fotbal, Departamentul Internațional, pentru a putea certifica UEFA, în timp util, arena din Sibiu. Pe de altă parte, ne-am adresat domnului primar, Dan Bobouțanu, cu rugămintea de a intermedia obținerea acceptului din partea Consiliului Local, Sibiu, ținând cont de faptul că stadionul “Municipal” se află în subordinea acestei entități. Astăzi, în momentul când stăm de vorbă, ambele direcții au convers, în sensul în care putem anunța toată suflarea corvinistă că toate jocurile din competițiile continentale se vor disputa pe arena “Municipal” din Sibiu!

Pe cale de consecință clubul nostru dorește să mulțumească domnului primar, Dan Bobouțanu, inițiatorul proiectului nostru, precum și administrației locale din Sibiu, condusă de doamna primar Astrid Fodor, care au discutat și s-au implicat, necondiționat, pentru a soluționa acest demers.

Nu mai puțin important a fost și sprijinul și asistența permanentă pe care l-am primit din partea Federației Române de Fotbal, prin Departamentele Licențiere și Internațional, în obținerea Licenței UEFA, prin procedură extraordinară, și în mutarea locului de disputare a jocurilor echipei noastre la Sibiu, în conformitate cu ceea ce și-a dorit întreaga comunitate hunedoreană.

Suntem în contact permanent cu conducerea clubului FC Hermannstadt, implicit cu domnul Ștefan Băcilă, pentru a putea să ne ridicăm la nivelul competiției în care evoluăm. În sprijinul afirmației mele, vă pot informa că la Sibiu s-a trecut deja la decaparea suprafeței de joc, ea urmând să fie înlocuită cu una nouă, la cele mai înalte standarde. Chiar ne dorim să vedem, din nou, un stadion alb-albastru și să ne bucurăm, împreună, de această poveste frumoasă pe care au scris-o Florin Maxim și băieții săi formidabili!”, a spus Anton Heleșteanu, directorul sportiv de la Corvinul Hunedoara, într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a clubului, scrie sport.ro

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button