SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

România pe locul 4 în lume la tenis feminin de masă

Echipa națională feminină de tenis de masă a României ocupă locul 4 mondial, conform clasamentului publicat de Federația Internațională de profil la data de 4 iunie, cea mai bună clasare din ultimele două decenii, informează Agenția Națională pentru Sport, scrie Mediafax.

Performanța este cu atât mai mare cu cât țara noastră este prima din Europa și la un pas de podiumul mondial ocupat în totalitate de reprezentatele Asiei, poziționându-se înaintea Germaniei, Hong Kongului, Taipeiului sau Franței.

România, vicecampioană europeană, campioană a Jocurilor Europene și sfertfinalistă mondială la ultima ediție, demonstrează o valoare care se consolidează permanent și premise pentru un rezultat remarcabil la Jocurile Olimpice de la Paris, unde este calificată deja, în urma accederii în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Busan.

La tenis de masă, România a mai calificat, de asemenea, două sportive, care vor fi nominalizate în proba de simplu, precum și perechea formată din Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt).

Top 10 mondial, echipe (feminin), 4 iunie 2024:
⚬1 China
⚬2 Japonia
⚬3 Coreea de Sud
⚬𝟒 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚
⚬5 Germania
⚬6 Hong Kong
⚬7 Taipei
⚬8 Franța
⚬9 Egipt
⚬10 Brazilia

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button