ALTE SPORTURIULTIMELE ȘTIRI

România va candida pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European în 2027 la Brașov

Guvernul României a aprobat joi, prin memorandum, depunerea candidaturii pentru organizarea celei de-a XVIII-a ediții de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) la Brașov, în 2027.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prin acest memorandum s-au inițiat demersurile pentru organizarea FOTE, ediția a XVIII-a de iarnă, la Brașov, în 2027, cu scopul de a atrage tinerii către sporturile de iarnă.

De asemenea, se subliniază impactul pozitiv pe care acest eveniment multi-sport, destinat tinerilor sportivi (14 – 18 ani) membri ai Comitetelor Naționale Olimpice și ai Asociației Comitetelor Olimpice Europene, îl poate avea asupra turismului și dezvoltării sustenabile a comunității.

“Bugetul total estimat este de 17,5 milioane de euro, acoperind cheltuieli de organizare și modernizare a infrastructurii sportive, finanțate din subvenții EOC, bugetul de stat, bugetele locale, taxe de participare și sponsorizări”, se arată în comunicat.

În cadrul FOTE 2027 vor fi zece discipline sportive: schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, snowboard, biatlon, schi alpinism, patinaj artistic, short-track, hochei pe gheață și curling, incluzând competiții atât pentru băieți, cât și pentru fete.

“Programul sportiv va cuprinde cel puțin șase sporturi individuale și un sport de echipă, cu numărul de participanți stabilit de EOC și Federațiile Internaționale. Competițiile ar putea avea loc în diverse locații: Brașov, Poiana Brașov, Predeal, Râșnov, Cheile Grădiștei, Cârța, Sf. Gheorghe și Miercurea Ciuc”, conform comunicatului.

FOTE se desfășoară bianual, în ediții de vară și iarnă, sub egida Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) și Comitetului Internațional Olimpic (CIO), are o durată de maximum opt zile și reunește tineri din 50 de țări europene într-un Sat al Sportivilor.

Festivalul promovează valorile olimpice și integrarea europeană, oferă oportunități de voluntariat și contribuie la obiectivele Programului Erasmus+ și ale altor politici europene în sport, tineret, educație și mobilitate.

“Câștigarea unei poziții cât mai vizibile a României pe harta sportivă mondială reprezintă o prioritate în cadrul strategiei Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Organizarea Festivalului Olimpic de Iarnă al Tineretului European din 2013 a demonstrat potențialul forului olimpic român în planificarea unei competiții de asemenea anvergură. Alegerea orașului gazdă va avea loc în cadrul Adunării Generale a EOC, conform regulilor aprobate de Comitetul Executiv al EOC. Decizia va fi comunicată corespunzător Comitetelor Naționale Olimpice candidate și celor cu drept de vot”, se mai spune în comunicat.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button