DeclarațiiULTIMELE ȘTIRI

Președintele AJF Sibiu după remiza dintre ACS Păltiniș și CS Gheorgheni: ”Îmi doresc ca Rășinari să evolueze în Liga 3”

Duminică, în fața unui public numeros și cu o priveliște superbă la poalele muntelui, ACS Păltiniș Rășinari a primit vizita echipei CS Gheorgheni, formația care a luptat și anul trecut pentru promovarea în Liga 3. Meciul de la Rășinari s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar returul se va disputa duminică, pe 23 iunie, începând cu ora 17:30.

Contactat de SportinSibiu.ro, președintele AJF Sibiu, Ioan Duma, a vorbit în exclusivitate despre jocul de la Rășinari, dar și despre faptul că dezvoltarea infrastructurii sportive din județ este în urmă.

“În urma rezultatului de duminică, din păcate nu putem spune că Rășinariul are un picior în Liga 3. Este clar că meciul retur este deschis și poate aduce orice rezultat. Cred că în jocul tur, echipa din Rășinari a dominat, dar a fost un meci în care angajamentul a fost crucial (…) și au abordat cu pragmatism situația, având în vedere importanța jocului retur care va decide echipa câștigătoare a promovării în Liga 3.”

CS Gheorgheni a ratat anul trecut calificarea în Liga 3 după ce a pierdut barajul cu ACS Mediaș. Șeful AJF Sibiu, Ioan Duma, a mărturisit că își dorește ca Rășinari să evolueze în Liga 3.

“Nu muncim degeaba. Mă bucură faptul că în Liga 4 avem o competiție corectă în primul rând, unde toate jocurile au fost câștigate pe teren, iar clasamentul final a adus pe primul loc cea mai bună echipă a campionatului recent încheiat. Ținând cont că facem parte din sportul de performanță conform Legii 69/2000, este normal ca în fiecare an să ne dorim ca și câștigătoarele diferitelor eșaloane de seniori ale județului să accede în eșaloanele superioare. Așa cum îmi doresc ca Păltiniș Rășinari să evolueze în Liga 3, la fel îmi doresc ca și câștigătoarele Ligii 5 să evolueze în Liga 4.” spune Duma Ioan.

Președintele Asociației Județene de Fotbal Sibiu dezamăgit de infrastructura sportivă

“Important este ca echipele să își dorească să se dezvolte, să promoveze și să atragă cât mai mulți jucători tineri și copii. Este tot ceea ce ele pot face din punct de vedere sportiv, în conformitate cu statuturile și legea, pentru a accesa fonduri nerambursabile pe agendele sportive ale primăriilor și ale Consiliului Județean.

Din păcate, dezvoltarea infrastructurii sportive din județul Sibiu este mult în urma dezvoltării județului în ansamblu.

Sper că în noile mandate aleșii locali și județeni să înțeleagă importanța dezvoltării infrastructurii sportive și de agrement, astfel încât cât mai mulți sportivi să aibă acces, ceea ce va duce cu siguranță la creșterea numărului de practicanți ai sporturilor de masă, la mai puține internări în spitale și la o dezvoltare personală sănătoasă a tinerilor.” a declarat Ioan Duma, președintele AJF Sibiu.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button