ALTE SPORTURIULTIMELE ȘTIRI

/foto/ Aproape 30 de medalii pentru karatiștii de la Ippon Mediaș la Open-ul din Slovacia

Karatiștii de la Ippon Mediaș au avut o participare de succes la cea de-a doua etapă a WUKF European Tour, cucerind opt titluri de campioni, șapte locuri secunde și alte 12 clasări pe locul trei. În total, 19 sportivi au reprezentat Mediașul și România la Open-ul Slovaciei.

”Am participat la a doua etapa de “European Tour” 2024, cu 19 sportivi la categoriile de copii, cadeti, juniori, seniori si veterani. Acestia au intrat atat la probele de Kata, cat si de Kumite individual si echipe. “Slovakia Open” este o competitie mare, anul acesta au raspuns invitatiei 13 tari, adunand la start 667 de sportivi. Am reusit sa ne clasam de 8 ori pe locul 1, de 7 ori pe locul 2 si de 12 ori pe locul 3. E un rezultat excelent, pentru majoritatea fiind prima competitie internationala. Corin Maior si Taria Nagy au adus medalii la categoriile + 18 ani, atat la Kata, cat si la Kumite. Taria Nagy va reprezenta Romania, alaturi de Mihai si Andrei Toma la Campionatele Mondiale WUKF din Mexic in perioada 7-14 iulie.” a declarat antrenorul Dora Hanga pentru SportinSibiu.

În cadrul competiției “Slovakia Open – European Tour” din 2024, karatiștii din România au obținut rezultate remarcabile, cucerind multiple locuri pe podium în diverse categorii de vârstă și discipline. Printre cei mai distinși sportivi se numără Liana Tutuianu și Ava Tichindelean, ambii câștigând locul întâi la categoria Kata în grupa lor de vârstă. De asemenea, echipa condusă de Nagy Taria a triumfat în competiția de Kumite pentru echipele rotative 18-20 ani.

Locul al doilea a fost ocupat de sportivi precum Iosif Clinciu și Andreas Bradescu, în diverse categorii de vârstă și discipline de Kata. La Kumite, echipele conduse de Tudor Chisalita și Victoria Bonta au reușit să obțină poziții de frunte în competiția lor de echipe rotative 10-12 ani.

În sfârșit, pe locul al treilea s-au clasat karatiști precum Karla Lupu și Dragos Diaconescu, remarcându-se în competițiile de Kata și Kumite la categoriile lor de vârstă.

Aceste performanțe de excepție reflectă dedicarea și talentul sportivilor români, susținuți de antrenori și de o finanțare corespunzătoare din partea comunității locale și a autorităților.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button