ATLETISMULTIMELE ȘTIRI

/exclusiv/ Medieșeanca Alexandra Hudea după calificarea la Mondialul din Peru: ”Eram sigură că îmi voi îndeplini baremul”

Atleta din municipiul Mediaș, Alexandra Hudea, s-a calificat la Campionatul Mondial din Peru după ce în weekendul trecut, la Cluj-Napoca, a realizat baremul de calificare.

Sportiva din județul Sibiu va trebui să aleagă la ce probă va participa la sfârșitul lunii august; cu baremul obținut, poate alerga la toate cele trei probe: 1.500 metri, 3.000 metri și 5.000 de metri.

CITEȘTE ȘI: Alexandra Hudea merge la Mondialul din Peru. Vasile Ibășfălean: ”Lucrez de 11 ani cu ea și este foarte serioasă”

”Vin după un cantonament foarte reușit de trei săptămâni la Piatra Arsă și mă simt foarte bine, mai ales că mi-am realizat baremul de calificare la Campionatul Mondial U20, la toate cele trei probe pe care le alerg pe pistă: 1500 m, 3000 m și 5000 m. Dacă în cursa de 1500 m, eram sigură că îmi voi îndeplini baremul, în cursa de 5000 m mi-am propus să încerc în primul rând să-mi îmbunătățesc timpul față de anul trecut. Dar după primii 3000 metri, am realizat că aș putea să alerg sub 16:30, care era baremul de calificare, și am reușit.

În toamnă intru în ultimul an de liceu și sper că voi reuși să îmbin sportul cu învățătura, la fel cum am făcut în toți anii de școală și sport. Am “noroc”, dacă se poate spune așa, că sunt înțeleasă și susținută de către profesorii de la Liceul Axente Sever din Mediaș, cărora chiar vreau să le mulțumesc pe această cale. După terminarea liceului, doresc să urmez o facultate, dar sincer încă nu știu către ce universitate mă voi îndrepta.

Din punct de vedere sportiv, momentan activez în cadrul CSS Mediaș, dar după terminarea liceului trebuie să mă îndrept către un club de atletism, deoarece nu voi mai putea rămâne în cadrul unui club sportiv școlar. Ca și obiective pentru acest an, în primul rând îmi doresc o clasare cât mai bună la Campionatul Mondial din Peru, de la sfârșitul lunii august. Apoi urmează Campionatul Național de Cros, Campionatul Balcanic de Cros și, în final, Campionatul European de Cros din Antalya, Turcia.” a declarat sportiva Alexandra Hudea pentru SportinSibiu.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button