SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

Istvan Kovacs exclus de la arbitrajul Euro 2024

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost trimis acasă și nu va mai conduce vreun meci la centru la Euro 2024, după ce a fost delegat la doar două partide la turneul final: Slovenia – Serbia 1-1 și Cehia – Turcia 1-2.

Decizia are legătură cu ultima sa partidă, unde a doborât un record, acordând 18 cartonașe galbene și două cartonașe roșii, cehilor Barak și Chory. Un anunț oficial al UEFA privind eliminarea mai multor arbitri din schema fazelor finale va fi făcut vineri.

Conform surselor ProSport, UEFA i-a comunicat deja lui Kovacs că nu va mai primi niciun meci la Euro 2024. Arbitrul din Carei ar putea totuși să participe la prima etapă din Superliga, care va avea loc în weekend-ul viitor.

Pe lângă arbitrii Taylor, Oliver, Orsato și Turpin, care au fost delegați la sferturi, UEFA a selectat și alți doi arbitri pentru semifinale și finală: slovenul Vincic și polonezul Marciniak.

La Euro 2024, desfășurat în Germania între 14 iunie și 14 iulie, România a fost reprezentată de patru arbitri, inclusiv Istvan Kovacs. Alți arbitri prezenți la turneu au fost Artur Soares Dias (Portugalia), Jesus Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Ivan Kruzliak (Slovacia), François Letexier (Franța), Danny Makkelie (Țările de Jos), Szymon Marciniak (Polonia), Halil Umut Meler (Turcia), Glenn Nyberg (Suedia), Michael Oliver (Anglia), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schaerer (Elveția), Daniel Siebert (Germania), Anthony Taylor (Anglia), Clément Turpin (Franța), Slavko Vincic (Slovenia), Felix Zwayer (Germania), și argentinianul Facundo Tello, împreună cu doi arbitri asistenți.

CITEȘTE ȘI: István Kovács stabilește un record istoric la EURO 2024. Cele mai multe cartonașe într-un meci

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button