SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

Echipa de minifotbal a României se pregătește pentru Campionatul European

Echipa Națională de Minifotbal a României se pregătește pentru Campionatul European cu două meciuri amicale împotriva Ungariei la Oradea”

Echipa națională de minifotbal a României, deținătoarea titlului mondial și vicecampioană europeană, își începe pregătirile pentru Campionatul European din acest an cu două meciuri amicale împotriva echipei naționale a Ungariei. Aceste meciuri vor avea loc sâmbătă și duminică, la Oradea, pe terenul de la Baza Sportivă Tineretului, conform informațiilor furnizate de Federația Română de Minifotbal.

România va juca primele meciuri de la câștigarea Campionatului Mondial de Minifotbal din 4 noiembrie 2023, desfășurat în Ras al Khaimah, Emiratele Arabe Unite. Echipa pregătită de Virgil Bejenaru va întâlni reprezentativa similară a Ungariei, care a ocupat locul 3 la ultimul Campionat Mondial. Cele două echipe s-au întâlnit anterior în semifinalele turneului din Emirate, unde România s-a impus cu scorul de 3-0.

Antrenorul Virgil Bejenaru a convocat pentru aceste meciuri un lot de 17 jucători, inclusiv doi jucători din Oradea: Andrei Ferik și Andrei Șumălan, ambii de la echipa Bad Boys Oradea. Un nume notabil lipsă din lot este Marius Balogh.

Prima întâlnire între naționala României și cea a Ungariei este programată sâmbătă, la ora 19:00, la Baza Tineretului, iar cea de-a doua va avea loc duminică, la ora 11:00, la Baza AEK de pe Calea Sântandreiului. Intrarea este liberă pentru ambele meciuri.

Echipa națională va participa și la un stagiu de pregătire intensiv, EMF Nations Games, care va avea loc în perioada 30 aprilie – 1 mai, la Podgorica, Muntenegru.

România a obținut medalia de argint la ultimele două ediții ale Campionatului European, în 2018 și 2022. Ultimul titlu european din palmaresul naționalei, care numără 6 titluri, a fost câștigat în 2015, în Croația.

Campionatul European EMF EURO 2024 este programat între 1 și 9 iunie, la Sarajevo, Bosnia-Herțegovina.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button