ALTE SPORTURIULTIMELE ȘTIRI

Sportivii din Sibiu participă la Cupa Mondială de Sambo din Armenia

Armenia a fost aleasă să fie gazda Cupei Mondiale SAMBO, eveniment ce va avea loc în Erevan între 4 și 5 aprilie. La această competiție internațională vor participa și sportivi din Sibiu.

Participarea la turneu a fost confirmată de echipele din Armenia, Bulgaria, Grecia, Italia, Kazahstan, Moldova, România, Ucraina, Uzbekistan și o echipă națională de refugiați. Sambiștii din Belarus, Rusia și Franța vor concura în statut neutru conform deciziei Comitetului Executiv al FIAS.

CITEȘTE ȘI: Opt medalii pentru sibieni la Naționalele de Sambo. Elena Constantin: “Vrem să aducem cât mai multe medalii pentru orașul nostru”

Cupa Mondială reprezintă un moment crucial pentru acumularea primelor puncte de clasare în acest an pentru concurenți. Pentru sambiștii de luptă, atât femei cât și bărbați, acesta este un pas important în direcția selecției pentru Jocurile Mondiale programate în Chengdu, Republica Populară Chineză, în august 2025.

Competițiile din Erevan vor acoperi următoarele categorii de greutate:

  • SAMBO Sport (bărbați): 58 kg, 64 kg, 71 kg, 79 kg, 88 kg, 98 kg, +98 kg
  • SAMBO Sport (femei): 50 kg, 54 kg, 59 kg, 65 kg, 72 kg, 80 kg, +80 kg
  • SAMBO Combat (bărbați): 58 kg, 64 kg, 71 kg, 79 kg, 88 kg, 98 kg, +98 kg
  • SAMBO Combat (femei): 54 kg, 59 kg, 65 kg, 72 kg, 80 kg

Vasily Shestakov, președintele Federației Internaționale de Sambo, a subliniat importanța evenimentului și a prezenței disciplinei Combat feminin SAMBO în competiție. Erevanul devine tot mai frecvent locul de desfășurare a unor astfel de evenimente majore, continuând tradiția după succesul înregistrat cu Campionatele Mondiale SAMBO în noiembrie 2023.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button